Beeldspieker Kasteel Doorwerth – De traditionele Moestuin

Beluister deze aflevering in je favoriete podcast app

Er is niets lekkerder dan vers geplukte aardbeien op een zonnige dag in de moestuin van kasteel Doorwerth. De liefde en de passie die in deze tuin gestoken wordt is merkbaar, maar vooral hoorbaar, als Hans vertelt over wat deze tuin zo bijzonder maakt.

Hans van Leeuwen – Kasteel Doorwerth

“Wat je dus ziet in moderne tuinbouwteelt; men gebruikt allerlei bestrijdingsmiddelen. Hier wordt dus helemaal niks gebruikt, want men had die middelen in die tijd nog niet.”

Het moet allemaal steeds sneller en grootschaliger en ik denk dat dat de reden is voor het niet meer gebruiken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. De rozen op de hoeken om te zien of er luizen zijn; dat werkt niet bij gigantische velden met gewassen. Tijdens mijn bezoek aan deze tuin kreeg ik heel erg het gevoel dat we met de biologische tuinbouw iets proberen uit te vinden, wat we jaren geleden hebben afgezworen.


Beeldspieker is er voor iedereen!

Als je een podcast niet kan of wil luisteren maar wel nieuwsgierig bent naar de inhoud, dan biedt beeldspieker je de unieke mogelijkheid om deze te lezen of zelfs te bekijken in gebaren. Hiermee is beeldspieker misschien wel de meest toegankelijke podcast van Nederland!

icoon voor gebarentaal

Bekijk hier binnenkort
de podcast
in gebaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *