Beeldspieker Kasteel Doorwerth – De Keuken

Beluister deze aflevering in je favoriete podcast app

Even een eitje bakken, tosti maken of thee zetten; het lijkt zo vanzelfsprekend in deze tijd. Vroeger was je daar wel langer mee bezig en wanneer je water overkookte, kon je niet snel even het vuur zachter draaien. De keuken van een paar eeuw geleden zag er heel anders uit dan nu.

Marieke Knuit – Kasteel Doorwerth

“Nu kun je het jaar rond alles krijgen, maar op zo een kasteel was het natuurlijk wel erg belangrijk om de eigen gewassen te bewaren, het inzouten, het pekelen, suikeren of op zuur zetten.”

Eigenlijk zijn wij wel verwend hoor in deze tijd. Als ik zin heb om iets lekkers te maken, dan kan ik een product kopen in de supermarkt. Misschien niet het hele jaar als vers product, dan wel als diepvriesproduct. Na het inkijkje in de keuken van kasteel Doorwerth ben ik pas
écht gaan begrijpen hoeveel moeite het kostte om vroeger eten te maken, te regelen en te bewaren.


Beeldspieker is er voor iedereen!

Als je een podcast niet kan of wil luisteren maar wel nieuwsgierig bent naar de inhoud, dan biedt beeldspieker je de unieke mogelijkheid om deze te lezen of zelfs te bekijken in gebaren. Hiermee is beeldspieker misschien wel de meest toegankelijke podcast van Nederland!

icoon voor gebarentaal

Bekijk hier binnenkort
de podcast
in gebaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *